Wie ben ik

Mijn naam is Emmy Backx.

Op mijn 73e gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om een boek te schrijven over de wijsheid en de kennis van de Tarot kaarten.

Het boek “ Tarot, boek van wijsheid en inspiratie” is het resultaat van mijn opgedane kennis en ervaring en verkregen wijsheden door de jaren heen. De openheid en het vertrouwen van mijn vrienden en cursisten tijdens de vele kaartsessies hebben mij veel diepgaande inzichten en mooie lessen geboden. Dit boek is mijn nalatenschap aan alle mensen die ik op mijn levenspad van de Tarot heb ontmoet en hopelijk volgen er nog velen in de toekomst.

Ik heb het geluk en het voorrecht gehad dat ik ben opgegroeid in een gezin waar spiritualiteit
er gewoon bij hoorde. Ik heb altijd in alle vrijheid mijn spiritualiteit kunnen uitdragen.
Ook later, in mijn eigen gezin, was spiritualiteit de normaalste zaak van de wereld.

In het bijzonder wil ik een ode brengen aan mijn overleden broer Kees. Samen hebben wij
urenlang van gedachten gewisseld over de wijsheden en geheime krachten van de Tarot, Astrologie, de Engelen en de Gidsen.

Tijdens het schrijven van mijn boek was ik altijd in mijn kracht door de hulp van de Engelen
en Gidsen om mij heen; hierdoor kon ik mijn droom verwezenlijken. In het bijzonder voel ik
dankbaarheid voor Aartsengel Gabriël en mijn gids, die zich voorstelt als “de Herder”. Ik voel mij gezegend. De gedichten in “ Tarot boek van wijsheid en inspiratie” heb ik van hen door gekregen, vandaar de soms wat ouderwetse manier van dichten, waar ik niets aan heb veranderd.

Mijn wens voor jou als lezer is dat dit boek je verder kan helpen en bij kan staan op je spirituele weg en zoektocht naar de magische en geheime krachten van de Tarot: de symboliek en de kennis van de Oude Wijzen uit het verre verleden.