Voorwoord

Voorwoord Studieboek Tarot

Boek van Wijsheid en Inspiratie

Het Boek van Wijsheid en Inspiratie is het resultaat van mijn opgedane kennis en ervaring door de jaren heen. Mijn wens is dan ook voor jou als lezer dat dit boek je verder kan helpen en bij kan staan op je spirituele weg en zoektocht naar de magische en geheime krachten van de Tarot.

In dit boek worden de 78 Tarotkaarten op een duidelijke en begrijpelijke manier uitgelegd.

De 78 Tarotkaarten bestaan uit: 22 Grote Arcanakaarten en 56 Kleine Arcanakaarten. Arcana (Latijns) betekent geheimen. De 22 grote geheimen en de 56 kleine geheimen van de Tarot.

Bij iedere Grote Arcanakaart vind je ook een astrologische uitleg. Door deze extra dimensie kan je veel dieper op de betekenis van de Tarotkaarten ingaan.

Ook wordt de symboliek van de 22 Grote Arcanakaarten en 56 Kleine Arcanakaarten op een visuele en zeer duidelijke manier uitgelegd.

In dit boek ga ik in op 7 Tarotleggingen waar ik zelf veel mee werk. Het leggen van de kaarten gaat gepaard met een aantal handelingen. Deze handelingen leg ik uitvoerig bij iedere kaartlegging uit. Daarnaast zijn er foto’s die de uitleg visueel ondersteunen.

Bij de 22 Grote Arcanakaarten zijn kristallen uitgezocht, door Lichtpuntje Kristallen, die de energie van deze kaarten weergeven.

De uitleg van iedere Grote Arcanakaart is opgebouwd uit:

Gedicht, door gekregen van de Engelen en Gidsen.

Uitleg symboliek van de afbeeldingen op de kaart.

Sleutelwoorden van de thema’s die bij de kaarten horen.

Algemene uitleg.

Uitleg liefde/relatie.

Uitleg werk.

Steekwoorden positief/negatief.

Astrologische uitleg.

 

De uitleg van iedere Kleine Arcanakaart is opgebouwd uit:

Symboliek van de afbeeldingen van de kaart.

Algemene uitleg.

Steekwoorden positief en negatief.